12 Mayıs 2013

ANNELER GÜNÜ


Günü yaşayınca; yazmak gecikti.

Tüm annelerin, anneler günü kutlu olsun. Böyle birkaç kelime ile söylenince ne kadar kuru oluyor değil mi? Aslında birçok insan için; ne çok duygu, anlam  yüklü.
Bazı anneler için SEVGİ, sevinç, mutluluk, endişe, özlem, hayal, hayal kırıklığı; bazıları için üzüntü, özlem, haykırış, çığlık, isyan, yakarış...... Evlatlar için (herkes için)   SEVGi, özlem, bazen üzüntü........
Tüm bu duygularla...

Hayatta olan tüm annelerin, anne adaylarının anneler günü kutlu olsun,
Evlatları ile uzun, mutlu ve sağlıklı ömürleri olsun,
Hayatta olmayan annelerin; ruhları şad, mekanları cennet olsun,
Tüm anne olmak isteyen kadınların duaları kabul olsun,
En büyük sabırlar; evladını kaybeden annelerin  olsun.

Yılmaz Özdil ne güzel yazmış. Aynen benim yaptığım gibi yapıyormuş bir senedir.  Biz telefonu kapattırsak da; annemin  telefon numarası, yedi yıldır rehberimde kayıtlı. İhtiyaç olduğunda aranacak; cevap alınacakmış gibi. Söylediği gibi; anneniz hayatta ise “ koşun ona” derim  ben de.
 
Resim kızımın bana anneler günü armağanı. Aslında profil resmim olabilir gibi geldi.





Kuzuş'uma teşekkürler......



 


 


 

3 yorum:

  1. Zeynep'in geçen sene annesinin blog'unu ele geçirip yazdığı yazıyı okudum tekrar, orada "Tanrı heryerde olamadığı için anneleri yaratmış" diye yazmıştı. Ne güzel bir duygu betimlemesi. Evet bende diyorumki "Anneler, Tanrının dünyadaki elleri" Tüm annelerin, anne adaylarının, velhasılı tüm kadınların "Anneler günü kutlu olsun".

    YanıtlaSil
  2. bu güzel yazınız için teşekkürler..bizim de duygularımızı ifade etmişsiniz sanki..bu vesileyle ben de anneler gününüzü kutlar her zaman sevdikleriniz ve kuzuşunuzla mutlu günler dilerim..selamlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim.

      Sil