9 Mayıs 2012

TAVADAN SAKSIYA


Kedi çimi diye ot benzeri bir bitki var. Kedi bunu yiyince; yuttuğu tüyler nedeniyle mide ve bağırsaklarında oluşan rahatsızlığı gideriyor. Bu ottan bazen  Şaşkın ( evin diğer cadısı) için saksının kenarına ekiyorduk. Evdeki, içi çizilmiş teflon kaplama sos tavasına;  halamızdan  alternatif  olarak yeni bir tane hediye gelince;  eski tavayı  Şaşkın için kedi çimi saksısı yapmaya karar verdim. Ben herhangi bir ahşap boyama kursuna filan gidemedim. Ama bu işe çok meraklıyım.  Teknikleri internetten araştırıyorum. Metal üzerine nasıl sonuç verir bilemiyordum. İnsan denemeden anlayamaz değil mi? Önce, teflon  tavanın içini boyamayacağım için, üst kenarını maskeleme bantı ile (kağıt bant) bantladım. Beyaz akrilik boya ile dışını ve altını boyadım. Üzerine yapıştırmak için güzel kedi resimleri aradım. Aradığımı Etsy de buldum, aldım. Her bir resmin ölçüsü tavanın yüksekliğne uygun gedi. Dekupaj tekniği ile yapıştıdım. Üzerine de yalıtım malzemesinden  elde ettiğim 100 kat vernik benzeri cila ile kapladım. Tavanın sapını çıkardığım yerdeki metal parçayı güzel bir fiyonk ile kapattım. İşte sonuç….































Afiyet olsun Şaşkın...

8 yorum:

  1. Harika olmuş.Süper bir geri dönüşüm aynı zamanda.Ben çok beğendim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Bu yorumlar insana bu işi devam ettirme isteği uyandıryor.
      Nefis poğaça tarifinizi en kısa zamanda deneyeceğim.

      Sil
  2. şaşkını kıskanım .benim attığım tava ne olmuşiçok beğendim.

    YanıtlaSil
  3. her zaman öncelik, olanı değerlendirmektir benim için. çok beğendim tavanın saksıya dönüşmesini:) elinize sağlık.
    sevgiler

    not: kelime doğrulamayı kaldırırsnız çok sevinirim:)) teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yorumunuza ve uyarınıza teşekkürler. Bir çok kişiden yorumlarının kaybolduğunu, yazmanın zor olduğunu duyuyorum. Bu iş kolaylaştırmam gerek sanırım. Biraz da dinamik görünüm buna engel oluyor herhalde. Neyse, kelime doğrulamayı kaldırarak umarım , yorum yazmak isteyen değerli okurların işini biraz kolaylaştımışımdır. İlginize ve önerinize tekrar teşekkürler

      Sil
    2. kesinlikle kolaylaştırırsınız, hiç kuşkunuz olmasın:) dikkate aldığınız için teşekkürler.
      dinamik görünümü ben de çok beğeniyorum ama kullanması biraz zor. izleme butonunu zor buldum, biraz geç açıldı vs. ama bu güzel blogu takip etmek istediğim için, yılmadım:))
      sevgiler

      Sil
  4. Çok hoş bir geri dönüşüm.

    YanıtlaSil