7 Eylül 2012

TATİL YAZISI 3- BİLEKLİK


İnsanın genç adayı bir çocuğu olunca; hele de bu çocuk kızsa modayı takip etmesi gerekiyor. Takı sevmeyen annenin, takı seven kızı olduğundan daha önceki yazılarımda bahsetmiştim. Ben daha önce görmemiştim. Thomas Sabo ve Pandora kolye uçları Alanya'da hediyelik eşya satıcılarında çok moda. Tatilde öğrendim. Bundan 1 yıl kadar önce kuzuş kolye uçlarından bileklik yapmak istemiş, istediği (sevdiği) objeleri bulabilmek için Ankara’da dolaşmadık bijüteri bırakmamıştık ama; bunların hepsini bir arada hazır görmek beni mutlu etti.   Aklınıza gelebilecek herşeyin minyatürü yapılmış.  Gümüş veya çelik ( paslanmaz mı göreceğiz) kolye uçlarını alarak; aynı markanın hazır bileklik zincirine takıp, kendinize özel bileklik yapmış oluyorsunuz. Tüm uçlar öylesine detaylı ki insan hepsinden almak istiyor. Ne yazık ki; çok ekonomik değil. Biz zaten gümüş olanı değil, çelik olanları aldık. Kuzuş’un bayram harçlıklarının bir bölümü bu bilekliğe gitti. Bence güzel oldu.







 
 
Kuzuş, güle güle kullan.....

2 yorum:

  1. Kuzuş, güle güle kullansın:))

    YanıtlaSil
  2. KADIN VE CHARMLAR BÜTÜNLEŞİNCE ORTAYA ÇIKAN MUHTEŞEM ENERJİ

    Charm, çekicilik, cazibe, tılsım, sihir anlamını taşıyan bir kelimedir. Bileklik, kolye, küpe vb aksesuarlara monte edilen, mana veya anlam ifade eden semboller yada varlıkların küçültülerek takı haline getirilmesidir.

    Avrupa da 2000 li yıllardan itibaren, özellikle çekim yasası ve kuantum fiziği ortaya çıktıktan sonra başlayan farkındalıklar, kişiselleşme, öze dönüş akımı, büyük takı markalarını arayışa itmiş ve charm üretimini başlatmıştır.

    Thomas sabo gibi dünya çapındaki markalar, pandora gibi her saniyede bir ürün satan devlerin bu hale gelmelerindeki en büyük pay charm üretimi ve kadınların buna olan büyük ilgisidir.

    Sawarovski, tifany, chamila vb bütün markalar kadınların gittikçe artan talepleri karşısında devamlı yeni ürünler çıkararak pazardaki paylarını arttırmaya çalışmışlardır. Avrupadan sonra rusya, ukrayna vb bir çok ülke kadınları da bu takıyı keşfetmiş ve özellikle bileklik lere karşı büyük bir talep başlamıştır.

    Charm takı olarak muhteşem olmasının yanında, kadınların kendini, duygularını, isteklerini, farklılıklarını, kendi hikayelerini anlatma da kulladıkları bir alfabe olmuştur.

    Kelimeler gibi bir araya getirilen charmlar, sanki paragraflarıi kitaparı oluşturmuştur.

    Ayrıca semboller toplumsal olarak belli bir anlam taşıdıklarından dolayı, taşıyan da ve gören de o anlamı düşündürmüş olması sebebiyle enerjilerini arttırarak yayarlar ve çekim yasası sebebiylede aynı enerjiyi çekerek büyütürler.

    İşte bu sebepten dolayı charmlar aynı zamanda manevi anlam taşıyan, enerji çeken ve yayan birer tılsım olarak da kullanılmaya başlanmıştır.

    MJSTORE OLARAK BİZ İSE BUNLARA İLAVE OLARAK, ÖZELLİKLE DOĞAL TAŞLARIDA KULLANARAK SEMBOLLER, BURÇLAR, DOĞAL VE ŞİFALI TAŞLAR ÜÇLEMESİ İLE YAYILAN VE ÇEKİLEN ENERJİYİ DAHA POZİTİF VE YOĞUN HALE GETİRMEYİ PLANLAYARAK ÜRÜNLERİMİZİ TASARLAYARAK SİZLERE SUNDUK.

    BU CHARMLAR İÇİNDEN, SİZE EN UYGUNLARINI SEÇİP KENDİ KİŞİLİĞİNİZ VE İSTEKLERİNİZ DOĞRULTUSUNDA TAKILAR, BU DOĞRULTUDA ENERJİ ÇEMBERİ OLUŞTURMANIZ VE SÖK TAK ÖZELLİĞİ SAYESİNDE CHARM KOLEKSİYONUNUZDAN GÜNLÜK HAYATTA ANLIK DUYGULARINIZA GÖRE TEKRAR TEKRAR TASARLAYIP TAKILARINIZI DEĞİŞTİREEBİLMENİZİ SAĞLAYABİLMEYİ AMAÇLADIK.

    İYİ, MUTLU, BAŞARILI, ŞANSLI VE BOLLUK BEREKET İÇİNDE OLMANIZ DİLEĞİYLE.

    YanıtlaSil