18 Mart 2014

HARRY POTTER KOLYE

Kuzuş bu yıl doğum günü kutlamak istemedi. Kendi yaşıtları ekmek alırken öl(dürül)müşken, doğum günü kutlamak içinden gelmedi.  Oysa, her yıl bir heyecan, o günü beklerdi.  Üzüldüm. Çünkü;  insanlar hele hele gençler; hiçbir konuda heyecanlarını kaybetmesinler isterim ben.  Ancak; o zaman yaşanılası bir dünya olur her yer. Umarım tekrar yaşama sevincimizi,  birşeyler yapma heyecanımızı kazanırız.  Gençler sebepsiz yere ölmez, ve ailelerini, geride kalanları tarifsiz acılar içerisinde bırakmazlar.

O doğum günü istemedi ama; ben ona küçük bir hediye hazırlamak istedim. Harry Potter serisi kitapları tamamlamıştı. Fimo hamurundan küçük Harry  Potter kitapları yapıp; onları zincire asarak, kolye yaptım. Çok beğendi teşekkür etti ama; biraz abartılı bulduğunu, bilekliğe çevirebileceğini söyledi. Gençlerin,  bu açık sözlülüğüne bayılıyorum. Evirme, çevirme, kıvırma yok. Dürüstçe  ve net.  Bilmem sizce de abartılı mı olmuş? Güzel bir saat kutusu vardı. Onu da hediye kutusu yaptım. Malum; geri dönüştürmesem olmaz. Kutunun arkasındaki etiketi de doğum günü mesajı le  kapattım.























 

Mutlu yıllar Kuzuşum.... Notta yazdığım gibi; sadece sana değil; tüm gençlere, sağlıklı, huzurlu, heyecanlı, mutlu, enerji dolu bir ömür; şehitlerimizin kemiklerini sızlatmayacak, güzel bir gelecek diliyorum.

 

5 Mart 2014

FOTOĞRAF ALBÜMÜ


Dijital fotoğraf makinalarının teknolojik gelişimi çılgınlık boyutuna ulaşınca; fotoğraf albümleri de dijital oldu.  Ama ben anıları basılı fotoğraf albümlerinden hatırlamayı seviyorum.

Daha önce bahsettiğim  Paris temalı doğum gününün fotoğraf albümünü hazırladım. Kartonları katlayıp, birbirine yapıştırarak sayfaları, üzerine mukavvadan bir kapak yaptım. Resimleri doğum günü temasına uygun yazı ve şekillerle süsledim. Bu yıl anılar  için  fotoğraf albümü hazırlama konusunda çok istekliyim. Bakalım; çoğu  yılbaşı sözleri gibi;  bu da sadece söz olarak mı kalacak?
 












 
Sözlerin tutulabileceği  bir yıl olsun.....