27 Şubat 2014

FARK YARATMAK ÖĞRENİLEBİLİR Mİ?


Hürriyet Bumerang Deneyim günleri kapsamında, Ali Poyrazoğu ile,  BorusanOto Dolmabahçe Sahnesi’nde, gerçekleştirilen “ Fark Yaratan Birey" etkinliğine katılmak için İstanbul’a gittim. İyi ki, üşenmeyip,  gitmişim. Hem çok yararlı bir paylaşım oldu; hem de  bazı blog sahibi dostlarla,   sanal ortam dışında, tanışma fırsatım oldu. Şansıma, bu ara, vakit de uygundu. Usta oyuncu, yazar Ali Poyrazoğlu,  Hürriyet Bumerang üyeleri arasından davet edilen 20 blogger ile; fark yaratan yazılar yazabilmeleri için, bilgi ve deneyimlerini paylaştı.  Pek çok konuda olduğu gibi, çok okunan yazılar yazmanın da; yazarken fark yaratmanın da; aslında çalışarak geliştirilebilir bir iş olduğu sonucuna vardım ben.  Yani fark yaratmak öğrenilebilir bir şey. Ali Poyrazoğlu bazı uygulama çalışmalarıyla,  kendimizi geliştirebilmenin yöntemlerini gösterdi.  Kafamızda paylaşacağımız konular net ise;  yazılarımızda net olur;  mesajı karşımızdakine net olarak iletebiliriz. Aksi takdir de, kafamız karışık ise; yazı da karışık olur,   mesaj yerini bulmaz .  Bunun öğrenilebilir olması güzel.   

Sadece yazı yazmak değil;  hayatın her alanında başarılı olabilmek,  fark yaratabilmek,  yeteneğin yanında, çok çalışmakla mümkün. Her ne kadar,  Ali Poyraoğlu, çalışmanın çok önemli olduğunu, söylese de; ben bir miktar yetenek ve şans faktörünün de etkili olduğunu düşünüyorum. Bilmiyorum, uzmanlar ne derJ.

Fark yaratmak ve bu yolla dikkat çekme isteği, aslında insanın doğasında  var.  Önemli olan, olumlu, güzel, yararlı bir şekilde fark yaratıp, dikkat çekebilmek.   Mesajımızı karşıya doğru bir şekilde iletebilmek.




 
Ali Poyrazoğlu,  Hürriyet Bumerang ve Borusan Oto'ya  teşekkürler....