24 Mayıs 2012

SİYAH BEYAZ KANKİLER

Sürekli mevsimlerin değiştiğinden şikâyet ediyoruz. Gerçekten öyle. Bu yıl önce kış gelemedi; şimdi de yaz gelemiyor. Dünyanın dengesini bozduk. Mesleki uzmanlık alanım, binalarda yalıtım, olduğundan; havalarla epeyce ilgiliyim. Uzun yıllar çalıştığım Firma, sosyal sorumluluk projesi olarak Ayılar Haklı’ kampanyası organize etmişti. Gerçekten ayılar haklı. Sadece ayılar mı? Penguenler, kardan adamlar herkes haklı. Küresel ısınma böyle devam ederse; kutup ayılarının, penguenlerin, kardan adamların işi zor. Bir ara Kuzuş’a oyuncak yapmaya merak salmıştım. Bir kardan adam hayal ettim, erimesin. İnternetten öğrendiğim top yapımı tarifi ile iki küre ördüm. Çift şişle örülüyor. İçini elyaf doldurup; üstünü süsledim. Biraz hüzünlü bir ifadesi oldu. Zaten kardan adamların ifadesi biraz öyle değil midir? Sanki kısa zamanda eriyip yok olacaklarını bilirmiş gibi? Öyle ufak tefek olduğuna bakmayın. Yaklaşık 30 cm boyunda.

Kuzuş Club Penguen diye bir oyun sitesini çok seviyor. Oyuncakları da satılıyor. Çok sevimliler. Ben de bunlardan dikeyim dedim. Kalıbını internetten bir siteden buldum. Küçük dikiş bilgimle, sarı siyah beyaz polar kumaşla bir deneme yaptım. Fena olmadı. Boyu orjinallerinden biraz daha büyük. Penguenimiz de biraz sinirli ama; çok sevimli. Zamanım olsa puffle ve kıyafetlerini de dikeceğim ama; ne yazık ki şimdiliK bukadar…
Biri siyah, biri beyaz iki oyuncak. Ben oyuncak yapmayı seviyorum.

















Küresel ısınmasız Günler......

13 Mayıs 2012

TANRI HER YERDE OLAMAZDI, BU YÜZDEN ANNELERİ YARATTI


Evet… Bugün anneler günü ve kuzuş karşınızda. Öncelikle bütün annelerin ’Anneler Günü’kutlu olsun. Tahminimle nasıl blogu ele geçirdiğimi merak ediyorsunuzdur. Uzun Uğraşlar sonunda (yaklaşık 2 Dakikada) annemin blogunun şifresini buldum. Ve yazıda göründüğü gibi şimdi bu yazıyı yazıyorum. Biraz saçma bir cümle oldu neyse. En güzel hediye bence bir şiir. İsterseniz annenize okuyun ya da Bir kâğıda yazıp yanlışlıkla (!) kızınız/oğlunuzun kapısının önüne düşürün. Benim şiir yazacak vaktim olmadı. Ama annem için güzel bir kolye ve küpe hazırladım. Bakalım siz de beğenecek misiniz?



Az önce fark ettim Google da siz anneler için bir Doodle hazırlmış.



Bütün annelerin Anneler Günü kutlu ve mutlu olsun...

9 Mayıs 2012

TAVADAN SAKSIYA


Kedi çimi diye ot benzeri bir bitki var. Kedi bunu yiyince; yuttuğu tüyler nedeniyle mide ve bağırsaklarında oluşan rahatsızlığı gideriyor. Bu ottan bazen  Şaşkın ( evin diğer cadısı) için saksının kenarına ekiyorduk. Evdeki, içi çizilmiş teflon kaplama sos tavasına;  halamızdan  alternatif  olarak yeni bir tane hediye gelince;  eski tavayı  Şaşkın için kedi çimi saksısı yapmaya karar verdim. Ben herhangi bir ahşap boyama kursuna filan gidemedim. Ama bu işe çok meraklıyım.  Teknikleri internetten araştırıyorum. Metal üzerine nasıl sonuç verir bilemiyordum. İnsan denemeden anlayamaz değil mi? Önce, teflon  tavanın içini boyamayacağım için, üst kenarını maskeleme bantı ile (kağıt bant) bantladım. Beyaz akrilik boya ile dışını ve altını boyadım. Üzerine yapıştırmak için güzel kedi resimleri aradım. Aradığımı Etsy de buldum, aldım. Her bir resmin ölçüsü tavanın yüksekliğne uygun gedi. Dekupaj tekniği ile yapıştıdım. Üzerine de yalıtım malzemesinden  elde ettiğim 100 kat vernik benzeri cila ile kapladım. Tavanın sapını çıkardığım yerdeki metal parçayı güzel bir fiyonk ile kapattım. İşte sonuç….































Afiyet olsun Şaşkın...

3 Mayıs 2012

ARKADAŞLIK BİLEKLİĞİ


Bu postadaki  çalışma misafir sanatçıdan. Kuzuş;(kendisi 11 yaşındaki kızım)  daha önceki yazımda bahsettiğim; takı yapma işini epey ilerletti. Aldığımız takı setinin içerisinden çıkan kolye uçları, sarı ve gümüş rengi zincirle kendisi ve arkadaşına bileklik yaptı. Keşke; bu güzel kolye uçlarından ayrıca satılsa. İşi ilerletip; kendim dökmeyi mi  öğrensem acaba. Üzerinde ‘made by love’ (sevgiyle yapıldı) diyor. Zaten arkadaşlığın özü de bu değil mi?   Her koşulda sevdiğimiz insanın yanında olmak; olabilmek, sevmek. Tek çocukların, sanılanın aksine, daha paylaşımcı olduğunu düşünüyorum. Onlar için arkadaşlar çok daha önemli. Geçen gün, tek çocuk, genç bir mimar arkadaşımla sohbet ederken; o da aynı şeyi söyledi. ‘Aslında biz daha paylaşımcıyız ‘ dedi. Psikologlar, pedagoglar ne der bilmiyorum ama; benim gözlemim böyle. Umarım Kuzuş ‘ta hayatı boyunca güzel arkadaşlıklar kurar.










Arkdaşlıklarınız daim olsun...